VOER HIER UW SLOGAN IN

LASER SCHIETEN
BIJEENKOMST DE FONKEL
SUMO WORSTELEN
BIJEENKOMST DE FONKEL
SUMO WORSTELEN

 

Vierde evenement: Zaterdag 9 juni 2018: High Tech Ontdekkingsroute toegankelijker voor jongvolwassenen met autisme

 

Het VIERDE EVENEMENT is op 9 juni 2018!

 

HIGH TECH ONTDEKKINGSROUTE ZATERDAG 9 JUNI 2018.

Toegankelijker voor JONGVOLWASSENEN MET AUTISME!

Bij de Open Dag van Automotive Campus in Helmond.

 

Afgestemd programma van 12:00 - 15:00 uur.

 

De timetable (draaiboek) kun je hier downloaden en bekijken. Hierin staat precies wat we allemaal wanneer gaan doen.

Aanmelden kan vóór 6 juni 2018 door op hier te klikken.

 

Je bent niet alleen!
We gaan met een een grote groep jongvolwassenen met autisme en er is begeleiding die je binnen de groep welkom heet en waar je op terug kunt vallen mocht er iets zijn.

Wij willen bij deze Automotive Campus Helmond hartelijk danken voor de fijne samenwerking en de sponsoring.

 

Flyer 9 juni 2018 High Tech Ontdekkingsroute Automotive Campus Helmond HelpUsAut

 

 

DERDE EVENEMENT: VRIJDAG 2 FEBRUARI 2018: KLETSAVOND TOEGANKELIJKER GEMAAKT VOOR JONGVOLWASSENEN MET AUTISME

 

Het derde evenement is het bijwonen van de Kletszullekes avond op vrijdag 2 februari 2018.

Dit evenement hebben we samen met de Carnavalsvereniging de Kletszullekes en Zaal Vissers toegankelijker gemaakt voor jongvolwassenen met autisme.

 

TIJD: 18:30 uur - 23:30 uur

PLAATS: Zaal Vissers, Peeleik 2, 5704 AR Helmond (Helmond)


Wil je mee? Aanmelden kan nog tot 7 januari 2018 door een mail te sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Er zijn maar een beperkt aantal toegangskaarten.

De timetable (draaiboek) volgt binnenkort.

 

kletsavond veel tekst    

 

 

TWEEDE EVENEMENT: VRIJDAG 8 DECEMBER 2017: BIJWONEN WEDSTRIJD
HELMOND SPORT - EINDHOVEN

 

TIJD: 18:45 uur - 22:30 uur

PLAATS: Lavans Stadium (Helmond)

 

Wil je mee? Aanmelden kan nog tot 6 december 2017 door een mail te sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Er zijn maar een beperkt aantal toegangskaarten.


De timetable (draaiboek) kun je hier inzien of downloaden.

 

Flyer Helmond Sport 8dec2017 toegankelijker autisme  Stichting HELPUSAUT Timetable vrijdag 8 december evenement Helmond Sport deel 1 Stichting HELPUSAUT Timetable vrijdag 8 december evenement Helmond Sport deel 2

 

 

EERSTE EVENEMENT: VRIJDAG 18 AUGUSTUS 2017: KASTEELTUINCONCERT QUEEN FOREVER EN VUURWERKSHOW

 

TIJD: 17:30 uur - 23:30 uur

PLAATS: Kasteeltuin bij het kasteel in Helmond

 

We beginnen met de ontmoeting met elkaar en met de begeleiding. De begeleiding legt de gang van zaken uit.

Je krijgt te horen bij welke begeleiders je tijdens dit evenement terecht kunt.

Daarna krijgen we een rondleiding over het terrein.  

Dan met zijn allen samen naar de BBQ op het terrein.

Om 20:00 uur gaan we naar de vaste plek waar altijd begeleiding aanwezig is, waarna het concert gaat beginnen. 

De timetable (draaiboek) waarin in detail beschreven staat hoe, wat en wanneer we iets gaan doen kun je hier downloaden. 

 

Aanmelden kan tot en met 11 augustus 2017!

 

UitnodigingKasteeltuinconcert 18 augustus 2017   Timetable 18 augustus 2017 kasteeltuinconcert versie3

 

Het volgende evenement zal naar alle waarschijnlijkheid in November 2017 zijn.

 

 

PASSENDE AFSTEMMING BIJ GEORGANISEERDE ACTIVITEITEN IN HELMOND VOOR JONGVOLWASSENEN MET AUTISME

OOK WIJ DOEN MEE!

 

Jongvolwassenen met autisme die aan een activiteit willen deelnemen, ervaren doorgaans veel obstakels. Een veel voorkomend kenmerk is, dat ze moeite hebben met het aangaan en onderhouden van sociale contacten. Hun gebrek aan inzicht, overzicht en sociale vaardigheden kan leiden tot eenzaamheid en sociaal isolement. Met het project “Ook wij doen mee” wil de Helmondse stichting Help Us Aut jongvolwassenen met autisme stimuleren om deel te nemen aan georganiseerde activiteiten en evenementen in Helmond.

Lianne van de Westerlo, oprichter en voorzitter van de stichting, signaleert dat er in Helmond een tekort aan voorzieningen ter bevordering van de sociale zelfredzaamheid van deze doelgroep is. ‘En dat belemmert jongvolwassenen met autisme om volwaardig deel te nemen aan de maatschappij. Ze hebben passende sociale voorzieningen nodig én begeleiding, want alleen ergens op afstappen dat durven veel mensen met autisme niet. In een groep en begeleid door personen die de activiteit gepland en gecoördineerd hebben, wordt het al een stuk gemakkelijker. Want structuur, stimulans en aansturing is waar ze behoefte aan hebben.’

PoppetjesInDiscoV2

In het kader van het project “Ook wij doen mee” gaat stichting Help Us Aut de obstakels die de jongvolwassenen met autisme ervaren, bespreken met organisaties in Helmond. Het doel: meer bewustzijn creëren, zodat zij hun activiteiten in het vervolg met een paar kleine aanpassingen ook geschikt kunnen maken voor jongvolwassenen met autisme. Daarnaast levert dit extra aandacht en hopelijk meer begrip op voor hun problematiek.

Lianne: ‘Het samen meedoen aan activiteiten en het omgaan met "de grote boze buitenwereld" is belangrijk voor jongvolwassenen met autisme. De reis er naar toe, de extra prikkels van geluid en drukte, onbekendheid met het terrein en het programma en de kosten. Het zijn allemaal zaken die deze groep ervan weerhoudt om naar activiteiten te gaan. Met organiserende partijen willen we bespreken hoe wij samen die drempels kunnen wegnemen. Denk aan helpen met vervoer regelen, een rondleiding op het terrein vooraf, een veilige plek inrichten, een aanspreekpunt regelen, geen kosten of een kleine eigen bijdrage in rekening brengen en alle ins en outs vooraf met elkaar bespreken.’

De stichting Help Us Aut biedt jongvolwassenen met autisme ondersteuning op het gebied van ontspanning en vrije tijd om sociaal isolement te voorkomen en een optimale deelname aan onze maatschappij te bevorderen. Jongvolwassenen met autisme in Helmond kunnen sinds 2009 al gratis deelnemen aan de maandelijkse samenkomsten die de stichting Help Us Aut voor hen organiseert.

Het project “Ook wij doen mee" wordt mogelijk gemaakt door bijdragen van het Stadslab Helmond, de Stichting Steun Welzijnszorg Helmond, de Lions Club Gewest Helmond en enkele donateurs uit Helmond.